suomenlinnan-studio-logo

Suomenlinnan Studio on lyhyen lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva nelitarkkaamoinen musiikkistudio. Jokainen tarkkaamo on varusteltu erityyppisiin tarpeisiin; studioltamme löytyy hyvät tilat ja henkilökunta, oli tarpeena äänityssessiot, vokaalinauhoitus, miksaus, masterointi, biisinkirjoitus tai tuotanto.

Studiomme sijaitsevat 1800-luvulla rakennetuissa rantakasarmeissa. Saaren tunnelma ja rauha, rakennuksen kauniit kivikatot ja merinäköala Helsinkiin luovat ainutlaatuisen tunnelman sessioihin, fokus on helppo pitää olennaisessa – musiikissa.


Tilat

Mix

Miksaushuoneemme on studiomme ydin. Tarkkaamo on varusteltu musiikintuotantoa, miksausta ja masterointia silmälläpitäen ja tarjoaa erinomaisen ympäristön myös biisinkirjoitukseen ja äänisuunnitteluun.

Huoneessa on tuhti valikoima analogisyntetisaattoreita, softainstrumentteja ja äänikirjastoja ja myös omien laitteiden kytkentä on tehty helpoksi.

Iso miksaustarkkaamomme tarjoaa myös hyvän ympäristön kuuntelutilaisuuksiin, seminaareihin ja näyttötilaisuuksiin; projektori, valkokangas ja surround-ääni mahdollistavat sen, että tila taipuu monenlaisiin tarpeisiin.


Live & Track

Viimeisen päälle sekä kuuntelultaan että äänityslaitteistoltaan varusteltu äänitystarkkaamomme tarjoaa mahtavan ympäristön äänityssessiohin.

Isoon äänityshuoneeseemme luovat erityistä tunnelmaa 1800-luvulla rakennetun rakennuksen holvikaaret. Varsinaisen huoneen lisäksi vahvistimille on käytössä kaksi erillistä äänieristettyä koppia ja tarvittaessa käyttöön saadaan vielä kaksi erillistä huonetta.

Kakkosstudio toimii myös erinomaisena työhuoneena biisinkirjoittajille, tuottajille ja äänisuunnittelijoille. Hyvä softainstrumentti- ja samplekirjastovalikoima, erinomaiset plugarit ja kontrollerit tekevät huoneesta tilan, jossa on helppo päästää luovuutensa vapaaksi.


Haista II

Haista II -studio on jatkumoa Vartiokylässä vuosina 2009-2014 toimineelle legendaariselle Haista -studiolle. Haista II -studio toimii Suomenlinnan Studion alaisuudessa ja tarjoaa täydellisen työympäristön tuottajalähtökohtaiselle musiikille.

Studion ydin on iso analoginen miksauspöytä, johon studion lukuisat analogiset syntetisaattorit ja elektroniset musiikkilaitteet ovat kytkettyinä. Tehokkaan työskentelyn mahdollistamiseksi studio on suunniteltu siten, että erilaisten äänilähteiden ja laiteyhdistelmien kytkeminen ja kokeilu on mahdollisimman nopeaa. Esimerkiksi kaikki studion syntetisaattorit ovat miditetty, joten omien sävellysten toteuttaminen millä tahansa syntetisaattorilla valmiista miditiedostosta käy helposti.

Studion yhteydessä on kaksi äänityskoppia, joista toinen soveltuu erinomaisesti vokaali- ja rumpukäyttöön, toisen toimiessa pääasiassa vahvistinkoppina. Studio soveltuu erinomaisesti myös analogisten miksausten tekemiseen. Analogipöydässä tehdyt miksaukset voi kierrättää lopuksi masternauhurimme kautta, jolloin analogisen lämmön ja soundin määrä on maksimaalinen.


Edit

Kolmosstudio on moneen taipuva tuotantotila, jossa onnistuvat erinomaisesti miksausten teko, biisinkirjoitus, post ja äänisuunnittelu. Käytettävissä on valtava valikoima virtuaali-instrumenttejä, ääniefektejä ja foley-materiaalia äänisuunnittelutöihin.

Voiceoverit, laulujen äänitys sekä kitaroiden äänitys onnistuvat myös kolmostarkkaamon eristetyssä vokaalikopissa.


Yleiset tilat

Studioltamme löytyy mukava olekelu- ja ruokailutila tunnelmaa tuovalla takalla. Hyvin varusteltu keittiö ja suihkutilat ovat käytettävissäsi.

Voimme järjestää myös cateringin sekä majoituksen saarella toiveittesi mukaan.


Ihmiset

Tapio Tamminen

Head of the Studio

Tommi Tikkanen

tuottaja / äänittäjä / miksaaja /
masteroija / säveltäjä

+358 50 365 8167 / tommi@suomenlinnanstudio.fi

Myös Bommitommina tunnettu Tikkanen on tehnyt duunia Suokin rantakasarmissa jo 17 vuotta. Omalla Ylivoima-pajalla ja Suomenlinnan Studiolla on syntynyt lukuisia kulta- ja platina-albumeita sekä -sinkkuja ja ansaittu monia Emma-pystejä albumeista ja biiseistä eri tekijärooleissa. Tommi tunnetaan ennenkaikkea urbaanin musan ja reggaen alan tuotannoistaan, mutta kokemusta on paljon monilta musiikin saroilta, eri bändisoundeista elokuvasävellykseen asti. Tommin muusikkotausta näkyy ja kuuluu: tarkka sovittajan korva ja kannustava asenne on läsnä joka sessiossa.

Viktor Gullichsen

äänittäjä / miksaaja / äänisuunnittelija

+358 40 841 4405

Viktor on ääni- ja musiikkituotannon jokapaikanhöylämme. Oli produktiosi kooltaan sitten iso tai pieni, Viktorilta löytyy apu sen toteuttamiseksi. Vuosien kokemus elokuva- ja studioäänestä, koulutus ja laaja kontaktiverkosto takaavat sen, että oikeat ratkaisut juuri sinun tuotantoosi löytyvät helposti.

Metallin miksaaminen ja leffaääni ovat pitkälti Viken päivätyötä. Hän on myös metalliyhtye Brymirin vokalisti ja psy-tranceduo Evocatonen toinen puolikas.

Ilari Larjosto

äänittäjä / tuottaja / miksaaja / masteroija

+358 45 676 2104 / ilari@suomenlinnanstudio.fi

Ilari Larjosto (s.1986) taiteilijanimeltään Stiletti-Ana on rumpali ja konemuusikko, sekä äänittäjä, miksaaja ja masteroija. Larjosto on äänittänyt ja miksannut oman tuotantonsa lisäksi lukuisia levyjä mm. Timo Lassylle, Death Hawksille, K-X-P:lle, Kari Peitsamolle ja Randy Barracudalle. Hän pyörittää vuodesta 2008 toiminutta Haista Studiota, joka sijaitsee nykyään Suomenlinnan studion yhteydessä.

Rumpalina hänet tunnetaan mm. K-X-P:n (2014->), Jaakko Eino Kalevin (2013-2014), Liemisen ja Polar Motorin riveistä. Taiteilijana taasen sooloprojekteissaan sekä JESSE’n, Tähtiportin ja Candle in the windin jäsenenä.

Silloin kun mies ei ole tien päällä, lusii hän studiossa miksaamassa tai tuottamassa.

Diskografia (.pdf)

Pirkka Räisänen

tuottaja / äänittäjä / miksaaja / masteroija

+358 41 747 7024

Pirkka Räisänen on rap­-, rnb-­ ja pop­-musiikkiin erikoistunut tuottaja, muusikko, äänittäjä, miksaaja ja masteroija. Taitelijianimeltään Piken työskentelyssä on mukana vahva ammattitaito ja omantyylinen visio jolla hän pystyy takaamaan että asiakkaan ääni tulee kuuluville. Kitaristina muusikkouransa aloittanut Pike tunnetaan pääosin työstään rap-musiikin artistien ja yhtyeiden parissa kuten Saurus, Teflon Brothers, JVG ja Timi Lexikon. Pikellä on kokemusta myös äänisuunnittelusta ja osaamista monipuolisesti musiikin saralta.

Niko Liinamaa

tuottaja / kirjoittaja / säveltäjä

+358 50 377 1022

Niko Liinamaa aka Kalifornia-Keke työskentelee tuottajana, kirjoittajana ja säveltäjänä.

Hänet tunnetaan pitkän linjan tekijänä elektronisen- ja rap-musiikin kentällä, mm. yhteistyöstään Ruger Hauerin ja Paperi T:n kanssa, joista jälkimmäisen- Malarian Pelko albumi palkittiin Emmalla ja Teosto-palkinnolla.

Tärkeimpinä elementteinä Nikolle musiikin tuotannossa ja äänityksessä ovat luovuus, laatu ja ajan hermoilla pysyminen. Hän työskentelee Suomenlinnan studiolla Ilari Larjoston kanssa rakentamassaan HAISTA huoneessa.

Mauri Syrjälä

tuottaja / miksaaja / masteroija

+358 40 968 5585

Mauri Syrjälä on alkujaan jyväskyläläinen tuottaja, miksaaja ja masteroija. Musiikin tuottamisen jo nuorena aloittaneena hän on työskennellyt useiden eri musiikkityylien parissa elektronisesta popin kautta hardcore punkiin. Äänen estetiikkaan keskittyvä Syrjälä hioo musiikkisi parhaaseen mahdolliseen muotoon genrestä riippumatta.

Portfolio

Info

Suomenlinnan Studio
Tervetuloa!